OPEN - van alen Institute
new york NY

For the exhibition OPEN: New Designs for Public Space, the space is enveloped with color, immersing gallery viewers into one clear spatial volume. We created a public lounge providing a new experience ofknown space by selectively reducing the existing visual information. The strategic elimination of the wood floor and emphasis of the building systems (sprinkler pipe and air duct patterns) references the infrastructure systems of the city: wrapping, weaving, and organizing. Displaying information and imagery, a billboard wraps the space, cantilevering from the wall and projecting around corners. The front window signage attracts people from the street, but on the inside its reverse text acknowledges the relationship of being a part of a larger collective. The exhibition was curated by Zoë Ryan and the studio, Flat, executed the graphic design.